از این نکات برای ایجاد تجربیات اولیه سواد آموزی برای کودک خود استفاده کنید که به موفقیت او در مهد کودک و فراتر از آن کمک می کند.
همانطور که صبحانه سالم شروع صحیح روز را فراهم می کند ، تجربیات سوادآموزی اولیه شروع صحیح ورود به مهد کودک را برای کودکان فراهم می کند.
با مهارتهای پیش از سوادآموزی شروع کرده و پیش بروید
طبق تحقیق انجام شده توسط کیت استنوویچ ( استاد برجسته روانشناسی کاربردی و توسعه انسانی ، دانشگاه تورنتو و رئیس پیشین تحقیقات علوم شناختی کاربردی کانادا) و دیگران، کودکانی که با تجربه گسترده قبل از سواد آموزی وارد مهدکودک می شوند (منظور والدینشان برای آنها کتاب می خواند و تعاملات کلامی دلگرم کننده زیادی با آنها داشت) ، با برتری قابل توجهی نسبت به بچه های دیگر ، وارد مدرسه می شوند. تجربه ی آنها نه تنها از قبل شروع می کنند ، بلکه جلو می مانند و فاصله کم نمی شود ، در واقع در طول ۱۲ سال آموزش مقدماتی بیشتر می شود. استنوویچ این شکاف را “اثر متیو” نامید و یافته های وی توسط دیگر محققان پشتیبانی شد.
در جامعهشناسی، اثر متیو پدیدهای است که در آن «ثروتمندان ثروتمندتر و فقرا فقیرترمی شوند». این اصطلاح برای اولین بار توسط روبرت مرتون، جامعه شناس در سال ۱۹۶۸ ابداع شد
برای والدین آسان است که به جای صرف وقت برای مطالعه یا گفتگو با فرزندشان درباره روزش ، تلویزیون را روشن کنند. برای مقابله با این اصرار ، این نکات آسان را دنبال کنید تا اطمینان حاصل کنید که کودک شما آماده آمادگی برای موفقیت در مدرسه است.
۷ نکته برای پرورش تجربه سواد اولیه
• از روز اول با فرزندان خود صحبت کنید. وقتی مشغول خشکشویی هستید ، در مورد رنگ لباس صحبت کنید. هنگام آماده سازی شام ، در مورد مواد اولیه و مراحل مختلف صحبت کنید. از هر فرصتی استفاده کنید تا کودک خود را با واژگان جدید ، هر چقدر ساده ، آشنا کنید. شما کودک خود را در مسیر تبدیل شدن به یک یادگیرنده مادام العمر قرار خواهید داد.
• کودک خود را با خواندن محاصره کنید. کودک خود را آگاه کنید که کلمات در همه جا وجود دارد – روی جعبه های غلات ، کارتن های شیر ، تابلوها ، حتی روی اسباب بازی ها! به او کمک کنید تا متوجه شود کلمات از حروف جداگانه ساخته شده اند و حروف دارای نام و اصوات هستند. برای افزودن تنوع به کتابهایی که در خانه دارید ، به کتابخانه های محلی بروید.
• هر روز برای کودک خود بخوانید. هر چقدر هم مشغول باشید ، روزی ۱۰ دقیقه کنار بگذارید!
• مرتباً از کودک خود تعریف کنید. او را وادار کنید که برای کاوش ، یادگیری و آزمایش ترغیب شود.
• به طور منظم به کتابخانه سفر کنید. حتی اگر فقط یک بار در ماه بروید ، این یک گردش است که به نفع کل خانواده خواهد بود.
• نام اشیا را روی کارتهای شاخص بنویسید. روی اشیا (مانند میز ، صندلی ، در و …) در اتاق کودک خود برچسب بزنید. این به او کمک می کند تا بفهمد که آن چرک های موجود در صفحه و خط خطی ها ، وقتی در ترکیب های خاصی مرتب شده اند ، برای چیزی ایستاده اند. مهمترین کلمه را فراموش نکنید: نام فرزندتان!
• به کودکان دیگر نیز سواد آموزی را تشویق کنید. هدیه سواد را با اهدای کتابهای دست دوم یا دعوت کودکان با خود در بازدید از کتابخانه ، با دیگران به اشتراک بگذارید.