پرخاشگری کودک، مقصر همبازی اوست؟

پرخاشگری کودک، مقصر همبازی اوست؟

پرخاشگری کودک، مقصر همبازی اوست؟

مواردی مثل هل دادن یا کتک زدن بچه‌های دیگر، بوسیدن یا بغل کردن از روی زور و اجبار، جر زدن در بازی، جیغ و داد کردن، امتناع از دادن اسباب بازی به کودکان دیگر و تندخویی از جمله رفتارهای پرخاشگرانه کودکان به شمار می‌روند که والدین باید طریقه مواجهه با این موارد را بدانند.

به گفته یک کارشناس و مشاور کودک، وقتی کودکی بین بازی عصبانی می‌شود، گریه و زاری راه می‌اندازد و پرخاشگری می‌کند، پیش از اینکه بخواهد یا بتواند به کسی آسیبی بزند، والدین باید دخالت کنند و به جای اینکه او را مقصر بدانند یا با او تند و خشن صحبت کنند، او را در آغوش بگیرند و آرامش کنند.

حجت الاسلام سید جواد موسوی افزود: والدین یا بزرگسالان حاضر در بازی کودکان به محض مشاهده مواردی چون هل دادن یا کتک زدن بچه‌های دیگر، دوستی اجباری یا بوسیدن و بغل کردن با زور و جبر، جیغ و دادن راه انداختن و مانند اینها باید کودک را کنترل کنند و او را آرام نگه دارند و اجازه ندهند در بازی بچه‌ها تنش و درگیری ایجاد کند.

این کارشناس کودک افزود: وقتی کودک ناآرام و پرخاشگر را آرام کردید، سعی کنید با او ارتباط برقرار کنید. به چشم‌های کودک نگاه کنید و او را به آغوش بگیرید و با محبت با او صحبت کنید. باید او را تحت حمایت خود درآورید و دلیل عصبانیتش را بپرسید.

وی اضافه کرد: اگر کودکی که تنش ایجاد می‌کند فرزند شما نیست و در این حال، پدر و مادر خودش را خواست، باید او را پیش پدر و مادرش ببرید. اگر والدینش آنجا نبودند سعی کنید شنونده حرف‌ها و احساساتش باشید و در صورت لزوم، مانع گریه کردن کودک نشوید. زیرا گریه مقداری از فشار عصبی و بی‌قراری کودک را کم می‌کند.

موسوی تصریح کرد: این مراقبت‌های فوری و هوشمندانه به مرور به بچه‌ها کمک می‌کند تا روش درست بازی کردن را یاد بگیرند و بدون ایجاد درگیری و با صمیمیت و دوستی با یکدیگر بازی کنند.

به این مجموعه یا مطلب رای بدین
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویسیدx