کتاب بخوانید حتی برای بچه‌هایی که هنوز به دنیا نیامده‌اند!

کتاب بخوانید حتی برای بچه‌هایی که هنوز به دنیا نیامده‌اند

خانم‌های بارداری که با کوچولوی تو راهی‌شان صحبت می‌کنند، اعتقاد دارند نوزاد‌شان صدای آنها را می‌شنود و واکنش نشان می‌دهد. اما اگر بدانند که کتاب خواندن برای نوزاد هم فواید و تاثیرات بی‌شماری دارد، حتما ساعتی را در روز به این کار اختصاص می‌دهند.

قصه‌گو شدن در دوران بارداری!

دهه‌های زیادی است که مشخص شده جنین صدای مادر را تشخیص می‌دهد، بنابر‌این شما می‌توانید از دوران بارداری برای فرزند‌تان کتاب بخوانید. بهتر است این کار را پس از تولد او نیز انجام دهید چون صدای شما توجهش را جلب می‌کند و این حرکت به مرور باعث توسعه مهارت‌های شنیداری او می‌شود.

بر اساس تحقیقات جدید، کتاب خواندن حتی در زمان خواب هم برای نوزادان بسیار مفید است و نوزادانی که والدین‌شان تا سنین بالاتر برای‌شان کتاب می‌خوانند، دانش‌آموزان بهتری می‌شوند.

در یکی از تحقیقات اخیر ثابت شده که خواندن کتاب در مرحله حیاتی رشد نوزاد و پیش از مهد کودک، تاثیر زیادی در توانایی پردازش داستان‌ها در مغز کودکان دارد و موفقیت آنها را در کتاب‌خوانی افزایش می‌دهد.

همچنین در این تحقیقات مشخص شده کودکانی که والدین‌شان برای آنها کتاب می‌خوانند، با این کار باعث می‌شوند نواحی خاصی از مغز‌کودک با کتابخوانی و پردازش معنا مرتبط شود که وجود این نواحی برای زبان شفاهی و خواندن بسیار مهم هستند. علاوه بر آن این کار  باعث می‌شود نواحی مغز بچه‌ها که امکان مجسم کردن داستان را دارند فعال شوند که برای پیشرفت‌شان از کتاب‌های تصویری به کتاب‌های بدون تصویر بسیار لازم است.

کتاب خواندن چه فایده‌ای دارد؟

کتاب خواندن به کودک‌تان کمک می‌کند دایره لغاتش را بسازد، قدرت تجسمش را تحریک می‌کند و به پیشرفت توانایی برقراری ارتباط او کمک می‌‌کند. همچنین کتاب خواندن باعث می‌شود نوزادتان با مفهوم داستان‌ها، اعداد، حروف، رنگ‌ها و اشکال آشنا شود و به این صورت او از جهان اطرافش اطلاعات به دست می‌آورد و حافظه و مهارت‌های گفتاری‌اش را تقویت می‌کند.

کارشناسان معتقدند داستان‌سرایی از طریق شعر، بازی، صحبت و آواز تاثیر ات و فواید زیادی برای کودکان دارد. این کار نیازی به آموزش‌های پیچیده ندارد و تنها راهش این است که خیلی راحت با کودک‌تان بنشینید و کتاب بخوانید و لذت ببرید. به این ترتیب هوش کودک‌تان هم افزایش پیدا می‌کند.

در چند ماه اول نوزادتان تنها با آهنگ کلماتی که شما ادا می کنید آشنا می‌شود و آن را می‌آموزد اما به تدریج با تکرار این روند، او مهارت‌های زبانی‌اش را رشد می‌دهد.

نقش شخصیت‌های مختلف را بازی کنید!

یکی از بهترین کار‌ها برای علاقه‌مند کردن کودک به کتاب این است که برای شخصیت‌های مختلف داستان، صدا‌های مختلفی دربیاورید. کتاب‌هایی را خریداری کنید که عکس‌های‌شان جذاب و درخشان داشته باشند. سعی کنید همان‌گونه که او را در آغوش گرفته‌اید برایش کتاب بخوانید چون نوزاد دوست دارد بین چیز‌هایی که دوست دارد در ذهنش ارتباط برقرار کند. به این شکل او به آغوش شما و صدای کتاب خواندن‌تان عادت می کند و به مرور زمان کتاب به اندازه صدا و آغوش شما برایش مهم می‌شود.

لازم نیست تمام روز برای فرزند‌تان کتاب بخوانید بلکه تنها چند دقیقه کتاب خواندن با صدای بلند و مناسب هم تغییرات موثری بر مهارت‌های گفتاری او می‌گذارد.

به این مجموعه یا مطلب رای بدین